Pogledajte kako vaš dizajn radi nakon nekog vremenskog razdoblja, s različitim početnim uvjetima, različitim postavkama ili operacijskim parametrima.

Skriptiranje omogućuje produženo vrijeme analize ili “što-ako” scenarija koje treba uzeti u obzir.

Možete pisati svoje skripte pomoću Basic-a ili Pascal-a. Skriptiranje se koristi da pogledate scenarijo kao što je optimizacija pumpne stanice, “flare stack depressurising” ili performanse opreme tjekom vremena. 

Možete pozvati vanjske programe i COM module iz skripte. To znači da možete pokrenuti Excel, izvesti podatke i iscrtati gafikon iz skripte.

Pisanje skripte koristeći bilo u Basic-u ili Pascal-u omogućava vam da promjenite bilo koju mrežu ili postavke elementa i gledate što će se dogoditi.

Danas, očuvanje energije trebalo bi biti sastavni dio vaših dizajna. Kliknite ovdje da biste vidjeli video koji pokazuje kako bi se smanjila potrošnja energije tijekom rada pumpne stanice koja sadrži 5 pumpi.

Control Valve Turndown [1m 32s]

Skriptiranje omogućuje promjenu bilo koje postavke bilo kojeg mrežnog elementa i zatim gledanje reakcije bilo koje druge opreme. U ovom promjeru smo promijenili brzinu pumpe i vidimo kako kontrolni ventili protoka reagiraju, kao i prilagođavanje pumpe na grafikonu.

Pump Optimisation [40s]

U ovom primjeru ćemo naći optimalnu brzinu pumpe ako pokrenemo paralelno 5 pumpi. Optimalna brzina ovisi o broju pumpi koje rade i može biti izrazito različita.

Pokrenuti ćemo skriptu koja pita koliko pumpi želimo promjeniti. Skripta rješava sustav za niz brzina pumpa u rasponu od najmanje do najveće brzine rada. Rezultati se izvoze u Excel (protok, brzina i snaga potrebna po kg tekućine)

Na kraju, skripta ispisuje Excel grafikon, tako da možemo vidjeti koja je optimalna brzina.